Името на Делян Пеевски също е в тях, подчерта гл. редактор на faktor.bg

 

Човек от съдебната система ми подсказа, че може би тефтерчетата на Филип Златанов ги няма, че може би са унищожени или са заличени части от тях. Година и половина никой не е виждал оригиналите”. Това заяви в студиото на „Здравей, България”  Стойко Стоянов, главен редактор на сайта faktor.bg.

 

На 17 октомври сайтът публикува информация, че е възможно е тефтерчетата на Златанов да са изчезнали, да липсват от тях страници или да са манипулирани.  

 

„Не става въпрос за обосновано предположение, става въпрос за информация, че към датата 16 октомври тези тефтерчета са били вече унищожени. Сега се легализира версията. Контролирано се изпусна информацията, че са откраднати”, заяви Стоянов.

 

„Името на Делян Пеевски без инициали присъства в тефтерчето. Ние на 17 юли извадихме точно тези страници от тефтерчето, получихме ги малко преди това. Пет дни проверявах дали са автентични. По-скандалното е, че пет месеца никой не се е поинтересувал как от прокуратурата са изтекли тези страници от тефтерчето”, коментира още той.