Временно вода няма да имат в кварталите "Банишора", "Лозенец", "Хладилника", както и в Банкя и Кътина

Спират водата в някои части на столицата на 19 ноември, сряда, заради ремонти на улични водопроводи, съобщават от "Софийска вода”.

 

Засегнати ще бъдат някои от живеещите в кв. „Банишора”, които няма да имат вода от 9.00  до 21.00 ч. За този период водоснабдяване няма да имат живеещите на улиците „Калофер”, „Каменно цвете”, „Карлово”, „Охрид” - от ул. „Словен” до ул. „Опълченска”, „Козлодуй” - от ул. „Каменно цвете” до ул. „Опълченска”, „Враня” - от ул. „Каменно цвете” до ул. „Карлово”, както и на ул. „Свищов” - от ул. „Козлодуй” до ул. „Охрид”.

 

Във връзка с реконструкцията на уличен водопровод на ул. „Златовръх” в кв. „Лозенец” на 19 ноември от 9.00  до 16.00 часа вода няма да имат и живеещите в района на ул. „Златовръх” - от ул. „Галичица” до ул. „Стоян Михайловски”, както и по ул. „Доктор Марин Русев”.

 

На 19 ноември от 9.00 до 15.00 ч. временно вода няма да имат и в село Железница. От 9.00 до 17.00 ч. спират водоснабдяването и в кв. „Васил Левски”. Засегнати ще бъдат живеещите в района на улиците „Витиня”, „Константин Фотинов”, „Лепенец” и „Проф. Беньо Цонев”.

 

Заради подмяна на спирателни кранове на ул. „Иванянско шосе” в Банкя в сряда се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 ч. на живеещите в района на ул. „Иванянско шосе”, вилна зона „Бели брег”, както и по ул. „София” -  от ул. „Иванянско шосе” до края на улицата, ул. „Лотос”, ул. „Секвоя”, ул. „Милениум”, ул. „Лилиум”, ул. „Орхидея”, ул. „Авлига”, ул. „Райна Княгиня”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Перуника”, ул. „Горски път”, ул. „Кочо Честименски”, ул. „Ангел Кънчев”, ул. „Любен Каравелов”, ул. „Васил Петлешков”, ул. „Чавдарица”, конна база „Хиподрума”.

 

В Банкя вода няма да имат и в района на ул. „Цар Симеон” - от ул. „Иларион Макриополски” до ул. „Търнов рид”, от 8.00  до 18.00 ч.

 

На 19 ноември от 9.00  до 21.00 ч. вода няма да имат и в кв. „Хладилника” – в района по бул. „Черни връх” - от ул. „Сребърна” до ул. „Джон Атанасов”, както и по ул. „Филип Кутев”.

 

Във връзка с частична подмяна на уличен водопровод се налага спиране на водоподаването от 9.00  до 18.00 ч. на живеещите по ул. „Ангиста” - от бул. „Васил Левски” до ул. „Г.С.Раковски” в столицата.

 

Налага се спирането на водата и в село Кътина за периода от 9.00 до 14.00 ч. за живеещите в района на ул. „Иглика” и ул. „Бунтовник”.

 

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата, припомнят от „Софийска вода”.