За поредния абсурд ни сигнализираха граждани в рубриката „Моята новина“

 

За поредния абсурд ни сигнализираха граждани в рубриката „Моята новина“. Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга, извършена в КАТ - Бургас.

 

Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил втора ръка и да смени регистрационните табели. Изчакал търпеливо на опашката, за да му дойде реда и платил такса от почти 50 на сто от сумата, която трябва да преведе на МВР.

 

„Банковата такса в полза на тази банка беше 16 лева, а цялата сума, която дадох за талона и за номерата беше 32 лева и 90 стотинки”, обясни Енчо Георгиев. „Тази банка е монополист. Когато дойдеш, преди да платиш на банката, сваляш си предния регистрационен номер, даваш си двата талона с номера на гишето и тогава плащаш. И ако решиш да отидеш при друга банка, за да платиш, ти не можеш да използваш собствения си автомобил, понеже си без номера и без талон”, коментира още той.

 

По наша информация от една седмица на територията на КАТ- Бургас работи нова банка. От пресцентъра на МВР уточниха, че договорът с финансовата институция е сключен след като са приключили наемните отношения с друга банка. От там силовото ведомство увериха, че нямат правомощия да се месят в таксите, които банката налага на своите клиенти.

 

Репортер: Цеца Алексова