Ски съоръженията в Банско и Пампорово работят безплатно днес

 

Зимният сезон стартира днес. Пистите в Банско и Пампорово вече са достъпни за туристи.

 

Слънце и много сняг откриха сезона в Банско. Началото беше поставено преди около час на Бъндеришка поляна, където вече започнаха спусканията. Хиляди любители на зимните спортове вече атакуваха трите работещи писти над Банско. А за тези, които не могат да карат добре, ски инструктори показаха най-важното: как се пада правилно.

 

Тази година цените на ски картите ще останат непроменени, 58 лв за ден. До 20 декември обаче цените ще преференциални - 30 лева за дневна карта. А ако естествената снежна покривка в Банско не се задържи, ще заработи план Б: изкуствен сняг

 

Докато цените на ски картите остават като миналогодишните, то тези в хотелите са нараснали, особено в петзвездните. В хотелите с по-малко звезди, поскъпването е по-малко, но все пак го има. Нощувката за един човек започва от 26 лева без закуска. За двама, пък ще ви излезе между 60 и 100 лева.

 

Ските в Пампорово пък излизат на 4-членно семейство между 120 и 260 лева ден. Почти до Коледа еднодневната карта за ски там е на промоционални цени – 39 лева, а след това ще бъде 53 лева. 

 

Сняг все още липсва, затова машините работят усилено. Покрити са и готови за ползване три основни писти”, заяви Мариян Беляков, управител на Пампорово АД. 

 

Заради недостатъчното сняг ски зоната в Боровец няма да бъде отворена, а в Банско и Пампорово днес съоръженията ще работят безплатно.

 

Репортер: Екатерина Николова