Нападателят избяга и се самоуби в меторто

 

Двама полицаи бяха застреляни в патрулния им автомобил в Ню Йорк. Нападателят избяга и се самоуби в меторто. Служителите на реда са били мишена заради униформите си, заяви шефът на полицията. 
  

Убиецът - 28-годишният афроамериканец Исмаил Бринсли, е стрелял изненадващо по полицаите. Уцелил ги в главата. Офицер Рамос е навършил 40 години този месец, а полицай Лиу се е оженил само преди два месеца. 

 

Преди да извърши кървавото нападение, Исмаил прострелял бившата си приятелка. След това публикувал в социална мрежа пост срещу полицията. 

 

"Те убиха един от нашите, хайде да убием двама от тях", написал Бринсли и качил снимка на сребърен пистолет. След това се отправил към Бруклин. 

 

Нападателят е намерен мъртъв в близка станция на метрото. Новината за извършеното от него отново ескалира обществения дебат за полицейското насилие. Семействата на двамата афроамериканци - Ерик Гарнър и Майкъл Браун, чиято смърт при арест предизвика масови протести, изразиха съболезнования за застреляните полицаи, но обявиха, че дори не познават Исмаил Бринсли. 

 

Президентът Барак Обама, който е на почивка в Хаваите, реагира остро на убийството на полицаи. Той заяви, че офицерите, които рискуват всеки ден живота си, заслужават уважение и благодарност.