Драгомир е роден в първата минута на 2015 година

 

В празничната нощ много семейства получиха най-желания и чакан подарък - своята рожба. След като през 2013-та раждаемостта в България отбеляза нов отрицателен рекорд, през 2014-та ръстът е символичен - около 700 бебета повече. Най-много деца са се родили в София, Пловдив и Варна, а най-малко в Смолян, Видин и Разград. 

 

Във варненската болница "Св. Анна" се ражда най-нетърпеливото да се появи на бял свят бебе през новата година - Драгомир. "Момчето е родено точно в първата минута с тегло 3,250 кг, 50 сантиметра. То е второ поред за семейството, изплака веднага без проблеми", разказа педиатърът Цветанка Пеева. 

 

Мила е едно от бебетата, които се раждат в „Майчин дом” на 1 януари. Малката госпожица проплаква в 3 часа сутринта.  „Терминът ми беше на 4 януари, но не мислех, че точно тази вечер ще се случи”, разказа щастливата й майка, Милена. Младата жена постъпва в родилното само час след като семейството й посреща новата година. 

 

Въпреки, че раждаемостта в България продължава да бъде ниска, лекарите от най-голямата АГ болница са доволни. През 2014 година в „Майчин дом” са родени 4150 деца или със 150 повече от 2013 година.

 

В първия ден на 2015 в  разградската болница се ражда едно момиченце.  „Преди години имаше повече раждания, почти двойно и тройно повече, населението обаче намаля, повечето са в чужбина”, коментира Иванка Клингова. Освен с обезлюдяването, лекарите обясняват ниската раждаемост в областта и с липсата на неонатологично отделение в града.