Темите и гостите в предаването тази неделя от 16.00 ч. по Нова

Тази неделя основна тема в предаването „Дикоff” по Нова са терористичните нападения в Париж, които белязаха Европа и света. От сърцето на променената Франция очаквайте директно включване на Миролюба Бенатова с хронология на събитията и последни новини за марша срещу терора и ситуацията в страната след атентатите.

Какво се случва в Софийски градски съд и как гледат на това от Висшия съдебен съвет? Съдии протестират срещу системата, в която работят. Част от тях гостуват на Сашо Диков, за да кажат защо преля чашата. И още: специален репортаж на Стажанта от ВСС.

Окървавената Франция през очите на българския политически емигрант в Париж Петър Бояджиев на живо в студиото на „Дикоff”. Разговор за силата да се справим с промените, които настъпват, и за свободата, която никога не трябва да е в опасност.

Един от най-авторитетните специалисти по международна сигурност, изследващ радикалния ислям, Алекс Алексиев е син на карикатуриста Райко Алексиев, убит от комунистическия режим заради карикатурите му, осмиващи Сталин. Разговор директно от Вашингтон, в който емоция и анализ се преплитат в търсене на отговора на въпроса „Свърши ли кървавата драма във Франция с неутрализирането на терористите, или тепърва предстоят нови атаки?”.

Каква е позицията за атентата в Париж на Главното мюфтийство в България? Какво мислят българските мюсюлмани? И кой си позволява да убива с името на пророка Мохамед на уста? Ахмед Ахмедов – главен секретар на Главното мюфтийство.

Явор Дачков в разговор за табутата, границите, цензурата и автоцензурата. Има ли теми, около които трябва да се „ходи на пръсти”, или, в крайна сметка, свободата на изразяване е по-важна?

Преди време Ъпсурт изпяха „Искам твойто тяло”. Сега много от нас може да си кажат: „Искам нейното тяло”. Жана Янева, която спечели конкурса „Фотомодел на Вселената” и официално е жената с най-красивата фигура в света, гостува на живо в студиото на Сашо Диков.

Гледайте „Дикоff” тази неделя от 16.00 до 19.00 ч. по Нова.