С опасност за живота са мъж и жена, настанени са в "Пирогов"

 

Трамвай по линия №23 блъсна двама пешеходци на кръстовището на бул. "Ситняково" и ул. "Попова шапка", потвърдиха от МВР.

 

Пострадалите са мъж и жена. Според една от първоначалните версии са минали на червен светофар – встрани от пешеходната пътека. Най-вероятно един от двамата се е подхлъзнал на мократа настилка. Жената е попаднала под трамвая и автомобили на Пожарната са го повдигнали, за да я извадят.

 

Пострадалите са в реанимацията на "Пирогов". И двамата са с опасност за живота. Мъжът има мозъчна травма и открита рана на главата. Има опасност да изгуби крака си, който е бил премазан. Жената е с политравма и мозъчно сътресение.  

 

Инцидентът е станал около 18.50 часа. Според столичани това кръстовище не е осветено много добре. Движението на трамваи по линия 20 и 23 временно беше спряно, а на тяхно място бяха пуснати автобуси. 

 

"В момента текат процесуално следствени действия и се прави оглед на местопроизшествието. На този етап не мога да коментирам нищо”, заяви началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.