Възобновиха делото срещу ексминистъра за присвояване на 50 хил. лв.

В Съдебната палата тази сутрин беше възобновено едно от делата срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - това за присвояване на 50 хиляди лева в полза на бившия шеф на великотърновските антимафиоти Орлин Тодоров.

 

Прокуратурата поиска Цветанов да бъде признат за виновен по делото. Възможен вариант е и то да бъде върнато за разглеждане на друг състав на Софийски градски съд.

 

Апелативният съд заяви, че ще се произнесе след един месец за това каква ще бъде присъдата на Цветанов. На излизане от залата той коментира, че според него бившето ръководство на МВР е оказало натиск върху своите юристи да обжалват оправдателната му присъда на първа инстанция.

 

 

Припомняме, че според обвинението бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил пари от бюджета на МВР, с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения според Закона за МВР в общ размер на около 50 000 лева.