БСП обвини реформаторите в популизъм

 

"Необходимо е еднозначно да поискаме оставката на ръководствата на финансовите регулатори. Вместо да градят доверие, БНБ и Комисията за финансов надзор (КФН) се превърнаха във фактори на нестабилност за финансовата система”.

 

Това заяви в Народното събрание председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. Кънев допълни, че когато финансовите регулатори отказват да поемат отговорност, тя преминава върху парламента. 

 

"През изминалите години БНБ и КФН не изпълниха законовите си цели да поддържат финансова и икономическа стабилност и растеж. Според РБ регулаторите са допуснали системно изтичане на капитал от банките и финансовите институции към банки в чужбина и към чуждите капиталови пазари”, посочи той. 

 

Опозицията в лицето на БСП заяви, че сега не е моментът да се искат подобни оставки и обвини Реформаторския блок в популизъм.

 

Според Кънев в тази криза и в това състояние, когато на южната ни граница има тежко финансово разклащане, България не може да си позволи такъв финансов надзор

 

"Когато едни пари липсват, те са откраднати и ако не изриташ крадеца навреме, накрая плащат всички - нека не допуснем накрая да платят българските граждани”, завърши Радан Кънев.

 

Видео: БГНЕС