Хората са притеснени, че строителството може сериозно да засегне къщите им

Ремонт е на път да докара жителите на цял град до бунт! Недоволство и напрежение назряват сред хората в Павликени заради канализацията в града.


Работата по смяната и изграждането на нова канализационна мрежа в града започва в началото на този месец. Машини и работници има и на тази улица. Вместо да се радват обаче, хората са притеснени, че строителните дейности може сериозно да засегнат къщите им.


„Безкрайно възмутена съм от създалата се ситуация, не е нормално може би от седмица насам, когато се прибера да се намирам като в земетресение, всичко в къщи се тресе. Вече имаме имуществени щети. Кой ще ми поправи спукания свод, кой ще ми направи спукания таван? Искам след целия този ремонт да остана с къща, нали и не само аз ами и всички съседи!”, попита Ваня Йорданова, жител на град Павликени.


„Копае се без да се зарива. Добре, че сега няма дъждове, ще се образува свлачище. Тук ни е отишъл на няколко поколения труда”, казва Бисер Йорданов от Павликени.


Чашата на търпението преляла в четвъртък, след като багер се обръща в изкопа.


„Наблюдавахме как подскача, как с кофата набива надолу, изправя се на едната верига и се тръска. Някой, който изобщо не е запознат с машината, с правилата за безопасност на труда и т.н. Този човек може днес да си е заминал”, възмущава се Ангел Стефанов от Павликени.


От община Павликени заявиха за Нова, че инцидентът е станал, заради човешка грешка. Всички изисквания за работа обаче са спазени и няма опасност нито от свлачища, нито от рухване на къщи.


„Свлачище е съвсем друг термин, аз съм строителен инженер, затова и се укрепват изкопите, изпълнителят е изключително опитен с богата биография, изградил не един или два водни цикъла в България”, обясни кметът на община Павликени Емануил Манолов.


Очаква специализирана машина да извади и обърналия се багер. Работата по водния цикъл продължава до края на юни.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Антоан Стефанов