Отличието му бе връчено на церемония във Военния клуб в София

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов бе избран за футболист номер едно на България за 2014-та година на церемония, която се проведе във Военния клуб в София.   

 

Той спечели с убедителна преднина пред подгласника си и съотборник в Лудогорец Светослав Дяков. Топ 3 беше затворен от рекордьора по голове за националния отбор и по трофеи от тази анкета - Димитър Бербатов. Звездата на Монако има цели седем награди за Футболист на годината, докато за Владо Стоянов това е дебютно отличие. 

 

 

Изминалата 2014 г. беше най-силната в кариерата на вратаря. Той стана шампион и носител на Купата с тима си, а най-важното е, че успя да му помогне за влизането в групите на Шампионската лига. Освен това записа и силни изяви с екипа на националния отбор. 

 

Освен наградата за Най-добър играч, Стоянов получи и тази за най-добър вратар. За най-добър защитник бе избран играчът на Лудогорец Козмин Моци, за полузащитник - Светослав Дяков, а наградата за най-добър нападател отиде при Мартин Камбуров. За треньор на годината бе избран наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

 

Наградата за феърплей бе присъдена на Берое, а за най-красиво попадение бе избран гол на Томас Иршак от Ботев Пловдив.