Според проучване, половината от служителите у нас са доволни от екстрите, които им осигуряват

Все повече българи получават социални придобивки от шефовете си. Най-често - допълнително здравно осигуряване. Според проучване, половината от служителите у нас са доволни от екстрите, които им осигуряват.

 

Безплатни очила, или зъболекар са най-честите желания на работниците.  И 75 на сто от работодателите го осигуряват. По-смелите служители обаче изискват от шефовете си и други благини: например ваучери за спорт или СПА процедури, допълнителен отпуск, по-бърз и лесен транспорт до работа, служебна кола или просто повече пари. Въпреки опитите на работодателите да угодят, 44 процента от хората смятат, че придобивките, които получават са безполезни.

 

 

Искането на поощрения не е като даването. Но някои шефове са инвестирали няколко хиляди лева, за да работят служителите им още по-добре. В IT фирмата, в която Димитър предимно се труди, за останалото време има джаги, тенис на маса и дартс. За момичетата, които не разбират от футбол, има масажен стол. За повече спокойствие.

 

Все повече работодатели намират начин да поощряват служителите си.  Най-изобретателни са в IT бизнеса и фармацията. И с все по-изкушаващи придобивки. СПА процедурите са вторите най-желани след здравето, но шефовете още не са се отпуснали да раздават изобилно ваучери за глезотии. А, според експертите, трябва.

 

„Чрез СПА процедурите си почива и тялото, и духа, а после хората са по-работоспособни. Когато получи нещо хубаво, човек после дава от себе си”, каза медицинския козметик Радослава Иванова.

 

Защото, според работещите, доброто настроение от играта, подобрява и работата. И позволява да вкараш гол на шефа. Експертите обясняват, че забавлението на работа не е лековата работа, а напротив - сериозна част от деня, в който всички вървят към добрите резултати.