Те твърдят, че зад обажданията седи архитект Емил Леков, който е свързан с фирма „Юлен” и има бизнес в Банско

Природозащитници твърдят, че са получили заплахи и тормоз по телефона от човек, свързан с идеята да се изгради втори кабинков лифт в Банско. 

 

„Обадиха ми се в четвъртък, около 18:00 часа. Номерът беше скрит. Казаха ми, че ако не се откажа от казуса „Банско” и не спра да съм активен по тази тема, като търся стопирането на бизнесът му там, ще бъдат предприети персонални мерки срещу мен. Подобни обаждания са се случили и на други 7-8 колеги”, каза в „Здравей, България” Борислав Сандов от „Зелените”.

 

По думите на Сандов телефонът му се следи от службите и може да се докаже от какъв номер е позвъняването и в какво се е състоял разговора, но това е работа на институциите. 

 

Природозащитниците твърдят, че зад обажданията седи архитект Емил Леков, който е свързан с фирма „Юлен” и има бизнес в Банско. В писмо до предаването Емил Леков пък твърди, че не познава и не е заплашвал Борислава Сандов. 

 

Относно идеята за втори кабинков лифт на Банско Сандов заяви, че никога не е ставало въпрос за един лифт, а за поголовна сеч и съсипване на планината. „Няма проект за втора кабинка, а за драстично разширяване на ски-зона Банско”, каза той.

 

По думите му жителите на Банско не са запознати с истинските намерения на инвеститорите. „Властва един монопол, който не е в полза на хората. Повечето хотели не са на местните хора”, аргументира се Сандов. Той заяви, че е за развитието на туризма, но всичко трябва да е законно. „Проблемът е с монопола”, каза той.

 

Целия разговор гледайте във видеото.