Заседанието беше прекъснато за кратко

Почти до бой между Волен Сидеров и Валентин Касабов от Патриотичния фронт се стигна на днешното заседание на парламента, на което се обсъжда взимане на нов заем от 16 милиарда лева.

 

Народните представители от Патриотичния фронт започнаха да отправят лични нападки срещу лидера на „Атака”, на което той и цялата група реагираха остро. Депутатите от „Атака” застанаха пред парламентарната трибуна, където се изказваше Касабов. 

Още по темата

 

Заседание беше прекъснато за кратко, за да могат страстите да се успокоят.

 

Междувременно от Патриотичния фронт обявиха, че няма да подкрепят искането на кабинета за нов заем от 16 млрд. лева. Валери Симеонов посочи, че безспорната необходимост от финансиране на стари задължения не подлежи на съмнение, както и необходимостта от покриването на бюджетен дефицит.

 

Симеонов коментира, че след задълбочено обсъждане обаче изникват въпросите съществува ли резерв при прогнозирането на дължимите вноски, достоверно ли е прогнозиран дефицитът и какви са обществените очаквания към управляващите, пише БГНЕС.

 

Председателят на групата на Патриотичния фронт обяви, че не е чул добра обосновка по третия въпрос, а прибързаното решение е предизвикало широк спектър от мнения - преобладаващо отрицателни.

 

Валери Симеонов посочи, че към момента българските данъкоплатци не са убедени в прозрачността на процеса по изтеглянето на новия дълг, а на среща със симпатизанти са зададени въпроси, на които той няма отговор.