ДПС предлага това да се запише в закон

 

Игри и забавления за децата на бежанците у нас. ДПС предложи това да се запише в закон. Две предложения за законови промени отлежават в Народното събрание и се движат по парламентарните комисии. Предвижда се държавата да осигури на децата забавления и игри.

 

Междувременно в парламента отлежава и друго предложение за промени в закона, което ще ограничи възможността на бежанците да се събират със семействата си у нас.
Приемането на такъв текст обаче ще влезе в противоречие с европейските директиви. Проектът за промени е на "Атака".  

Още по темата


Скучно и тежко еднообразие. Така протича денят на хората, загърбили дома не по своя воля, а бягайки от смъртта. Четирите месеца в България за семейството на Мухамед и Лютвия се точат все едно са четири години. Тя е инженер, а той - преподавател. Имат едно дете, което е тяхната най-голяма грижа. 

 

За здравето на временните обитатели днес се погрижиха от Александровска болница и Организацията на евреите у нас. Това обаче не може да компенсира нуждата на най-малките да поиграят на воля в нормална среда.

 

Така смятат и от правозащитните организации. Една от критиките към страната ни е свързана с условията, в които живеят децата. От ДПС предлагат децата на бежанците да имат право и достъп до игри и развлечения, адекватни на възрастта им.