Той не беше убит от ревност, заяви Ана Дурицкая

Свидетелката на убийството на Борис Немцов изключва версията за престъпление от ревност.

 

"Не смятам, че това е било заради ревност. Нямаше никакви заплахи", заяви Ана Дурицкая в интервю за телевизия "Дождь". Наред с това тя изтъкна, че няма никакви версии за престъплението срещу Немцов, когото е познавала от три години и двамата са живеели заедно,

Още по темата

предаде БГНЕС.

 

Тя сподели също, че не е могла да види убиеца. Дурицкая твърди, че убиецът се намирал зад тях на моста, а не се качвал на моста по стълбището, както бяха предположили някои медии. 25-годишната жена добави още, че не помни нощта на убийството, но по думите ѝ "убиецът бил отзад" и е стрелял в гърба. Когато Немцов паднал, тя се затичала към спрялата снегопочистваща кола за помощ и сама се обадила на полицията, която дошла 10 минути след обаждането ѝ. Не помни какво е станало между убийството и идването на полицията. Не е видяла нито убиеца, нито колата, в която той се е качил.

 

По думите ѝ, цитирани от ТАСС, двамата се срещнали в големия универсален магазин на Червения площад, където той отишъл след интервю, а после тръгнали към дома му. Свидетелката не забелязала да ги следят.

 

"Не искам да говоря за това какво стана на моста. Не видях никого и не знам откъде той е дошъл, той беше зад гърба ми. Сега съм в тежко психологическо състояние", добави жената и каза, че най-вероятно няма да отиде на погребението на политика утре.