Гардовете работят във варненски мол, където е бил и побоят

 

52-годишен мъж е бил зверски пребит до смърт в голям търговски център във Варна. Трима охранители на търговския център са задържани.

 
В събота Нягол Петров бил в мола, както правел почти всеки ден. Болен е от шизофрения, но редовно си пиел лекарствата и не създавал проблеми. По обед се появил на първия етаж видимо дезориентиран.


Наемателите от съседните магазини подават сигнал до охраната, че възрастен мъж криволичи във фоайето. Но когато идва линейката, медиците констатират само смъртта му.


Още същия ден от администрацията на търговския център съобщиха, че в сградата е намерено тялото на мъж, най-вероятно клошар, който е починал от естествена смърт. Днес обаче се оказва, че трима охранители са задържани с обвинение, че са пребили мъжа до смърт, а убитият не е клошар.


Служителите в един от магазините са последните, видели Нягол жив.

 

„Криволечеше наляво-надясно. Всички си мислиха, че е пиян, но всъщност не е бил. Имаше наранявания по главата, имаше кръв. Имаше и петно кръв по земята от главата", разказва Любомир Василев.

 

Тримата гардове- Красимир, Ангел и Цветан са на възраст от 20 до 25 години. Повдигнати са им обвинения за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 


Охранителната фирмата е лицензирана. Двама от задържаните гардове са работили във фирмата от няколко години, а единият едва от две-три седмици. Според източници на Нова по време на инцидента са били петима охранители, а побоят се е случил на един от паркингите. С последните си сили Нягол Петров успява да стигне до търговската част на комплекса.


По непотвърдена информация охранителите се опитали да манипулират записите от камерите, които са запечатали бруталното деяние. Видеоматериалите са иззети от полицията, а гардовете са задържани за 72 часа.

 


Репортер: Нивелина Няголова