Екип на Нова тръгна по пътя на късмета заедно с двамата братя

 

Двамата късметлии, които спечелиха големия джакпот на „Националната лотария”, са близнаци. Заедно с новите милионери по пътя на късмета тръгнаха Златина Зехирова и операторът Димитър Василев.


„Имало един вторник, в който двама близнаци решили да си пробват късмета в играта 6 от 47. По някаква си тяхна уникална, близнашка история, пускат по шест еднакви числа”, разказва Захари Бахаров – водещ на „Национална лотария”.


Невероятната история започва от село Микрево. И докато махалата посреща Благовест и Светослав като герои, те вече осъзнават тежестта на куфарчето. Не заради парите, а заради отговорността.  


Така е, когато един ден теглиш кредит, а на следващия обещаваш, че ще оправиш асфалта в махалата. И все пак, близнаците добре знаят, че далеч не всяка кокошка снася златни яйца.
Влизаме в бащината барака на братята. Сега тук живеят родителите им.


„Започнахме работа, изтеглихме по един кредит, десетина хиляди лева и строихме тук, поне колкото да преживеем малко по-добре от тях”, обяснява Благовест Аспарухов.


В къщата на кредит пък живеят те със семействата си – колко хора точно живеят тук, така и не се разбра. Но по-важна е промяната.


„Беше удар за нас отвсякъде, защото много беден живот живот живеехме”, разказва Фидан – съпругата на Благовест.


„Това за мене е като сън. Просто не вярвам”, обяснява Ани –съпругата на Светослав.


„Да си пожелаем първо здраве, защото здравето е най-важно. Парите то така си е – за парите живееш, без пари не можеш да живееш. Ако пък има болест, парите ни трябват на първо място”, на мнение е Светослав Аспарухов.


Невероятната история на Благовест и Светослав тепърва започва.


Повече по темата гледайте във видеото.