Аз бях съсипан от проверки, а той стана министър без да е ходил на избори, каза лидерът на ББЦ

 

„Внесъл съм най-малко три сигнала срещу правосъдния министър Христо Иванов към Главния прокурор. Той си купи поста с компромати срещу мен. Аз бях съсипан от проверки, а той стана министър без да е ходил на избори”, каза в студиото на „Събуди се” лидерът на ББЦ Николай Бареков.

 

Вчера в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и до Софийска градска прокуратура лидерът на „България без цензура“ и евродепутат поиска разследване на Иванов за набедяване в престъпление, злоупотреба с власт и шпионаж.

 

"След този сигнал са стартирали множество проверки срещу Бареков, които не са констатирали никакви престъпления. Този сигнал обаче е използван като като повод от неговото внасяне до днес за набедяване на Бареков, за уронване авторитета му, уронване престижа на институциите, които представлява", се пише в сигнала към Цацаров.

 

Не ме интересува какво пише за мен в показанията на Цветан Василев. Най-малко от всички аз трябва да съм притеснен. Василев каза важни неща, които трябва да се коментират от българските политици и му прави чест на господин Борисов, че си призна, че се е виждал с него, макар и по необичаен начин – в гаража си”, каза Бареков.

 

„Призовавам всички политици, които са имали срещи с Цветан Василев да си кажат за тях, защото те не са били случайни. Почти няма лидер на дясна партия – като "Протестна мрежа" и Реформаторския блок, които да не са му ходили на гости”, допълни политикът.

 

Аз бях последния политик, с когото се видя Василев, един ден преди да му падне банката. Предупредих го, че ще се случи, но той заяви, че се е срещал с политическите лидери, за да обсъдят как да я спаси”, каза той.

 

Бареков отхвърли твърденията на Бойко Борисов, че симпатизантите на ББЦ, които са протестирали в Банкя и пред Народното събрание, са били платени и зададе въпрос дали част от сделката между него и Цветан Василев не е било отстраняването му от политическата сцена.

 

Цялото интервю с Николай Бареков гледайте във видеото.