Гледайте разказа на Даниела Тренчева в „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” днес по Нова Даниела Тренчева ще отведе зрителите до Центъра за кризисно настаняване на бездомници в София, където стотици чакат на опашка за покрив.

Виждали сте някои от техните лица по тротоарите, в подлезите или да ровят в кофите. Те просят, търсят изхвърлени храна и дрехи, чакат по-топли дни, защото нямат дом. Съдбите са различни, но пътищата на всички водят до тук - приют в столицата. Изгонени, измамени, излъгани, объркани, намерени, някои доведени от полицаите, други - от неволята, трети - от студ и глад. Има и такива, които са доведени от собствените им деца. Борбата е за покрив само тази нощ. Пригодените помещения едва събират напора от емоции под позакърпените чужди дрехи. Дори и скъсаните обувки назаем обаче не ги карат да обуят мечтите за чужди съдби. Мечтаят за това, на което всички ние не обръщаме внимание.

„От тях ще чуем равносметката – всеки може да падне от високо и… когато имаш пари – имаш приятели. Когато нямаш – нямаш. Запознаваме ви с просяците, които разчитат на вашите боклуци. Ако някои разпознаха родителите или децата си – могат да ни се обадят, за да им посочим района на кофите, откъдето да ги приберат. Ако решат да не ги прибират – дано вечерята не им присяда и да спят спокойно,” разказва Даниела Тренчева. 

Не пропускайте разказа в предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.