Мащабната операция създаде проблеми с преминаването на камионите на "Капитан Андреево"

Държавата на лов за корумпирани митничари. МВР провежда спецакция на границата с Турция. Мащабната операция започнала от пункта „Капитан Андреево”, включва служители ГД Национална полиция и Борба с организирата престъпност. Тя е по заповед на главния секретар на МВР Георги Костов, а целта е противодействие на контрабандата.


С началото на акцията стана ясно, че двама от митничарите, задържани преди две седмици вече са с повдигнати обвинения за това, че са допуснали през границата 7 камиона с цигари за над 55 милиона лева. А от вчера има и нови служители в ареста.


Новата спецакция беше изненадваща за Митница-Свиленград. Оттам обещаха да съдействат на разцследващите. А шофьорите на тирове не очакват резултати.


Всички товарни автомобили, влизащи в България пхрез Капитан Андреево се порверяват един по един. Мащабната операция създаде проблеми с преминаването на камионите. Шофьорите се оплакаха, че заради нея чакат доста по-дълго.


Целта на операцията е да бъде пресечена контрабандата през Капитан Андреево като най-голям пункт на границата ни с Турция. Какъв ще бъде ефектът от мащабната операция и до кога ще продължи тя, предстои да разберем.


Репортер: Димитър Иванов