Масови полицейски проверки изнервиха шофьорите

 

В първия почивен ден - километрични колони от автомобили и задръствания по магистралите "Хемус" и "Струма". 

 

До момента движението по един от най-натоварените участъци на пътя София-Кулата продължава да е много интензивно. 10-километрова тапа от автомобили се образува днес следобед при Дупница. Голямо задръстване имаше и на изхода на София към Пловдив. Колите се движеха едва едва и по магистрала "Хемус" в района на Ябланица. Пожар на сухи треви и стари лозови масиви в района на село Слънчево затвори магистрала "Хемус" в посока София. Заради гъстия дим се наложи движението да бъде пренасочено по стария път. 
По обяд голямото пътуване се превърна в истински кошмар. Край Дупница се образува километрична опашка. 

 

Нервите на някои от шофьорите не издържаха и те потърсиха обходен път.

 

"Мисля, че трябваше отдавна да регулират аварийната лента, защото много шофьори минават в аварийната лента. Днеска голямата им акция, вместо да са в аварийната лента, да седят и да глобяват в аварийната лента, те са някъде другаде да дебнат на някой стоп или на нещо друго за да приберат парите на хората", коментира Радостин Киров.

 

По обяд се натрупа голямо задръстване на изхода на София към Пловдив. Колони от автомобили се образуваха и в участък от Околовръстния път между Симеоново и Младост. Не мина и без инциденти. Верижна катастрофа с над 10 автомобила затвори за кратко пътя Перник-София. 

 

А от миналата нощ полицаите започнаха проверки по пътищата. Следи се за алкохол, скорост и правоспособност. Акцията ще продължи до края на празниците.

 

А предпазливостта на пътя е от изключителна важност. Късно снощи дядо и внуче загинаха при тежка катастрофа между две пловдивски села. Зад волана е бил дядото, който е бил без шофьорска книжка. Тя му е била отнета от полицаи заради шофиране в нетрезво състояние. 

 

Репортер: Екатерина Николова