Летящата кола ще може да набере на височина до 3000 метра

 

Кола или самолет? А може би и двете, събрани в едно - аеромобил. Той вече е реалност и започва серийно производство до 2 години. Словакия ще стане първата държава в света, която пуска в продажба летящата кола!


Бъдеще в реалността. Ако доскоро сме виждали летящи коли само по филмите, то съвсем скоро те ще минават до нас, та и над главите ни. 

Още по темата


Летящият автомобил ще може да излита навсякъде, стига да пожелае шофьорът му. Или по-скоро пилотът му. Малко повече за техническите характеристики. Щом колата се превърне в самолет размахът на крилата става 8 метра, а дължината му 6. Ще излита при скорост от 130 километра в час. Разстоянието, което може да прелети е 700 километра. А горивото, което харчи е 15 литра на час. Конструкцията е стоманен скелет и карбоново покритие. Авто-авио чудото побира двама души.

 

Аеромобилът ще лети на височина до 3000 метра. Може да развие скорост до 200 километра в час. Чудото ще си дели въздшушните коридори с истинските самолети. Помислено е и за безопасността! Парашут ще гарантира живота на пътниците при авария! За да излети на летящата кола са й нужни 250 метра трева и едва 50, за да кацне.

 


Има две условия обаче. За да притежавате този фантастичен аеромобил  ще са ви нужни пари. Много пари! И разбира се, свидетелство за пилот на самолет.