Туристи изживяха кошмарна почивка на Великден

 

Бой за храна в хотел на Златни пясъци. Български и румънски туристи са стигнали до саморазправа с персонала на луксозен хотел, защото храната не била достатъчна за всички.


За великденските празници в двата хотела имало около хиляда туристи от България и Румъния. Всички обаче трябвало да се хранят в един ресторант с капацитет за една четвърт от тях.

 

„Всичко се случи, защото в единия хотел има един ресторант, а всички хора от другия хотел идваха тук. Защо тук няма работещ ресторант аз не знам. Имаше повече хора от капацитета на ресторанта и недостатъчно храна за всички“, коментира Дан Симигановски, турист.

 

Хората поискали от персонала да донесат допълнително столове и маси, защото масово се хранели на крак с чиния в ръка. Нервите на туристите не издържали и кавгите прераснали в бой. Ударени са били двама души от персонала

 

От управата на хотелския комплекс не допуснаха екипа на Нова в ресторанта, за да видим дали има достатъчно храна за закуската днес. Обясниха, че гостите на хотела били агресивни.

 

„Имаше достатъчно храна за всички, но поведението на гостите беше различно от това, което очаквахме“, заяви Ал Патила, управител на хотелски комплекс. 



Според туристите пакетите за великденските празници са им стрували между 220 и 350 лева и масово искат да им върнат парите. Много от туристите се заканват дори да съдят управата на хотела за причиненото неудобство.

 

Припомнете си разказа на един от гостите на хотела-кошмар във видеото!

 

Репортер: Нивелина Няголова