Дюните ще бъдат отдадени на концесия, а материалите ще са от екосъставки, обеща строителният министър

Още по темата

Корал и Делфин ще бъдат екоплажове. Това обяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова относно екоскандала със заливането с бетон на уникалните дюни по Южното Черноморие. 

 

За тях щели да се търсят концесионери. Строителният министър обеща пред журналисти, че „в изискванията към бъдещите концесионери на екоплажовете ще залегне условието преместваемите обекти на плажа да са направени от екоматериали, както и да има повече свободна за плажуване площ”.

 

„Следващата сряда ще бъде предложена за обсъждане в правителството процедурата за концесията на екоплаж Корал”, информира още министър Павлова. 

 

В момента ведомството ѝ е обявило процедура за отдаване под наем на плажа. Предвижда се наемът да е за срок до 5 години или до влизане в сила на договор за концесия, с което се прекратява договорът за наем. 

 

Според прогнозни разчети се очаква до есента да бъде избран концесионер на плажа Корал, като договорът му ще влезе в сила от 1 януари 2016 г.  Целта била "да се гарантира, че за следващите 15 години този плаж ще е екологичен" и няма да се залива с бетон от съмнителни инвеститори.