От "Българско Черноморие" обявяват конкурс за независима експертиза за плажа Корал

От Националнаta асоциация "Българско Черноморие” обявиха международен конкурс за независима експертиза, която да установи дали реално има дюни в района около плаж Корал. Ако се окаже, че такива има, оттам настояват да се посочи къде са локализирани, какви са по вид и да се предложи иновативна програма, която да опазва дюните.

 

До края на седмицата експерти от асоциацията ще изготвят заданието и ще го изпратят като покана за участие в конкурса в България, страни от Европейския съюз, САЩ, Канада, Япония и Австралия. 

 

"Считаме, че надигналата се в България болшевишка истерия със зелена окраска, инспирирана от шепа псевдоеколози, цели събарянето на българското правителство. Масовото внушение сред обществото, че трябва да бъде извършена национализация компрометира правителството и вече има негативен отзвук във влиятелни световни медии, а това е твърде опасно явление”, смятат от ”Българско Черноморие”. 

 

"Използването на екологията, в частност дюните, за внушение за пропаганда сред обществото, че е по-добре да се национализират частни имоти, отколкото, ако съществува екологичен проблем, той да бъде решен чрез пазарни механизми, е неприемливо за държава, членка на Европейския съюз”, казват още от асоциацията.  

 

От там твърдят, че разполагат с информация, че заинтересовани лица подготвят неверни компромати срещу висши държавни служители и техни роднини.