Личният живот на двамата родители не престава да шокира обществото

 

Нова посока в разследването на зверското убийство в Гърция на 4-годишната Ани. Адвокатът на майката  Димитрина ще поиска още в понеделник кръстосан разпит на приятеля на Станислав - Николай. Причината - съмнения, че той е замесен в чудовищното престъпление.

 

За Нова наблюдаващият прокурор Милчо Генджов обясни, че окръжната прокуратура в Габрово, все още не е повдигнала обвинение на бащата на детето Станислав, който е и основният заподозрян по случая.


Преди няколко дни майката на детето заяви, че не изключва вероятността и въпросния Николай да е замесен в убийството на детето. Той поискал 5000 евро от бащата Станислав, за да мълчи, каза Димитрина и обвини Ники, че е основна причина за скандалите със съпруга й. Бащата на малката Ани, който беше разпитван без адвокат по свое желание, вече има защитник, който е нает от негов приятел.


„Бях нает от познат на обвиняемия да се срещна с него, след което поех защитата му непосредствено след разпита, който беше проведен без адвокат. Психологическото му състояние е тежко. Той е тъжен, изплашен и измъчен ... и се е превърнал в мишена на обществото и затворниците”, обясни Панайотис Хрисикакис, адвокат на Станислав.


В същото време личният живот на двамата родители не престава да шокира обществото. Оказа се, че вечерта преди задържането им, докато всички издирват малкото дете, двамата са били на бар, в който работи бившия партньор на Станислав - травеститът Ася.


Гръцка телевизия разпространи кадри от охранителна камера в магазин за битови стоки, на които се вижда как Станислав пазарува на 10 април, ден след предполагаемото убийство.


На записа се вижда, че бащата купува тоалетна хартия, кухненски кърпи, газова бутилка, 2 легена, въже, белина и прах за пране, които вероятно са използвани за прикриване на следите.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Бойка Атанасова