Другият пострадал наш сънародник остава в болница

25-годишният българин, който бе приет в УМБАЛ „Свети Георги“ след като пострада при взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево, е изписан рано тази сутрин, съобщиха от болницата.

 

Той бе докаран с множество рани на двете ръце и раменете и бе настанен за лечение във Втора хирургична клиника. Пациентът е изписан и е в много добро общо състояние, съобщиха от здравното заведение.

 

Вторият български гражданин, който пострада при същия инцидент, първоначално бе настанен в КАИЛ, а след операция по повод прекъсната артерия на единия крак - прехвърлен в Клиниката по съдова хирургия, продължава да се лекува. Той също се намира в добро общо състояние, като в момента се раздвижва от рехабилитатори, подчертаха дежурните лекари от Университетската болница в Пловдив.

 

От лечебното заведение припомниха, че двамата американски граждани, които пострадаха при взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево и бяха приети в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, бяха транспортирани в чужбина в понеделник вечерта. 

 

 

Междувременно според материал на Ройтерс тримата американци са имали договор с правителството във Вашингтон. Според източник от Американската армия, те са изпробвали оръжие, което да доставят в Сирия. То щяло да бъде използвано от тази част от бунтовниците, която се сражава срещу "Ислямска държава". От наша страна вече се извършва проверка на изнесената информация. 

 

 

Подробности за експлозията, която отне живота на един американец, си припомнете във видеото!