Ръководството на ДАИ се съмнява, че има схема за купуване на листовките

 

 

Изпитен туризъм за изкарване на шофьорска книжка. Ексклузивният репортаж на Нова за купуването на книжки - с продължение.

 

Кандидат-шофьори от цяла България пътуват десетки километри, за да се явят на изпит в друг град. Според ръководството на ДАИ това буди съмнения за купуване на изпити с участието на техни служители в тези отдели. 

 

Заради съмнения за купуване на книжки чрез предварително маркиране на верни отговори в листовките са уволнени 5-ма служители на ДАИ от Кюстендил и от Стара Загора. Именно в тези два отдела на автомобилна администрация имало и най-много заявления за явяване на теоретичен изпит от кандидати от други области.

 

Румен Атанасов е един от отстранените изпитващи от ДАИ-Кюстендил. Дни по-късно обаче бил върнат на граждански договор, въпреки че е уличен в схема за купуване на книжки.

 

„Провеждам само практически изпити”, поясни Румен Атанасов.

 

От Автомобилната администрация обясниха, че изпитващият е върнат на работа временно, защото нямало кой да провежда изпитите. От понеделник обаче в Кюстендил ще бъдат командировани двама изпитващи от София.

 

В отдела твърдят, че изпитен туризъм за книжки няма и заявленията от други области не са много. Същото твърдят и от автошколите.

 

Стара Загора е другият рай за изкарване на книжка, според ръководството на ДАИ. Там листовките се маркирали предварително с точка.

 

Заради съкращенията сега за много от изпитите там може би няма да има изпитващи.