Боби Кристина Браун е преместена в хоспис

Влошава се състоянието на дъщерята на Уитни Хюстън. Боби Кристина Браун, която в продължение на няколко месеца беше в кома, е преместена в хоспис, предаде БТА.

 

"Въпреки медицинската помощ, оказана в различни болници, състоянието на Боби Кристина Браун продължава да се влошава. Сега тя е преместена в хоспис" - се казва в изявление на лелята на момичето Пат Хюстън, направено от името на семейството. 

 

Пат Хюстън е благодарила на всички съчувстващи за подкрепата. 

 

"Сега тя се намира в Божиите ръце" – добавя лелята на Боби Кристина.

 

На 20 април беше съобщено, че дъщерята на покойната певица Уитни Хюстън е излязла от комата, в която се намира от януари тази година. Това разказа бащата на момичето, певецът Боби Браун. Бабата на Боби Кристина обаче каза тогава, че мозъкът на момичето е "непоправимо увреден". 

 

Дъщерята на Уитни Хюстън и Боби Браун беше в медикаментозна кома от 31 януари 2015 година. През февруари беше съобщено, че лекари от болницата в Атланта са направили опит да я извадят от комата, но той се е провалил. Около месец по-късно тя беше прехвърлена от болницата в разположен недалеч рехабилитационен център. 

 

22-годишната Боби Кристина беше открита на 31 януари от Ник Гордън и от семеен приятел в безсъзнание във ваната в дома си в предградието на Атланта - Розуел. Тя беше откарана в болница, след като Гордън се опитал да я съживи със сърдечен масаж. 

 

В болницата тя беше поставена на командно дишане и в изкуствена кома заради диагностициран оток на мозъка. 

 

Трагедията с Боби Кристина се разигра броени дни преди на 11 февруари да се навършат три години от кончината на Уитни Хюстън, която беше намерена безжизнена във вана в хотел в Бевърли хилс. Тогава лекари установиха, че употребата на кокаин и сърдечно заболяване са причинили смъртта на 48-годишната певица. 

 

Покойната Уитни Хюстън е завещала цялото имущество на единствената си дъщеря, която го е получила с навършването на 21-годишна възраст. 

 

Приятелят на Боби Кристина Браун Ник Гордън е обвинен, че ѝ е причинил опасни за живота травми и е откраднал пари от сметките ѝ. Гражданският иск във Върховния съд на окръг Фултън, щата Джорджия, за сумата от 10 милиона долара е подал попечителят на Боби Кристина, определен от съда. В иска се твърди, че на 31 януари - в деня, когато момичето получава травма, предизвикала комата, то се е скарало с Гордън, след което е било намерено в безсъзнание във ваната. 

 

Ищецът предполага, че Браун е "получила опасни за живота ѝ телесни повреди" в резултат на поведението на Гордън. Според него Ник Гордън е започнал да бие Боби Кристина, за да получи значителни средства, които тя е наследила от майка си. 

 

В иска се твърди още, че по времето, когато Боби Кристина Браун е била в кома, от сметката ѝ в банката са откраднати повече от 11 000 долара. 

 

Искът е подаден в същия ден, когато семейството на Боби Кристина Браун съобщи за преместването ѝ в хоспис заради влошено здравословно състояние. 

 

Полицията и обществеността все още се опитват да разберат какво е причинило комата, в която изпадна Боби Кристина. Полицията разследва различни версии, сред които нещастен случай, опит за самоубийство и нападение, с цел убийство. През февруари 2015 г. на Гордън беше забранено да посещава Боби Кристина в болницата. 

 

Ник Гордън беше взет за отглеждане от Уитни Хюстън, когато беше на 12 години. По-късно той започна любовна връзка с дъщерята на изпълнителката. След смъртта на певицата през 2012 година двамата започнаха да се наричат мъж и жена, макар никога да не 
са оформяли официално брака си.