Как може и вие да се включите в инициативата - гледайте във видеото!

 

Една боя, желание и добри идеи могат да превърнат мрачните и мръсни подлези в истински шедьоври на изкуството. Студенти от Художествената академия вдъхнаха изцяло нов живот на три подлеза в столицата.

Още по темата

 

Петра, Лена и Мартин са част от творците, дарили частица от себе си на всички живеещи в София чрез изкуството си.  „Искам да покажа през какво минава един творец, за да изкара пари и дали когато твориш можеш да изкарваш пари и дали винаги, когато създаваш нещо за пари то е творчество”, заяви Мартин.

 

"Осъществяването на подобен проект в рамките на такива болни места като подлезите на София е нещо, което със сигурност има лечебен ефект”, коментира е проф. Боян Добрев, ръководител катедра „Стенопис” в НХА и добави: „Изкуството е нашия системен софтуер”.

 

Други седем творци пък създават музикален подлез на Цариградско шосе под мотото "Подлезно - да разцепим мрака заедно!". Идеята обаче има нужда най-вече от доброволци. Ако искате да помогнете на момчетата, заповядайте в подлеза на бул. "Цариградско шосе" 6, всеки ден между 9.00 и 17.00 часа.