Много пътища са непроходими, а огромен брой коли са под вода

 

Бедствие в черноморския курорт Сочи. Градът е наполовина под вода, след проливен дъжд. За щастие жертви няма, но трафикът е парализиран. Много пътища са непроходими, а огромен брой коли са под вода. Водата е заляла дворове и мазета.

 

Автомобилната писта за формула едно в Адлер също е пострадала. Започнала е частична евакуация на населението, в която са се включили и части на армията. Създаден е и кризисен щаб, който да се справи с последствията от бедствието в града, домакин на последните зимни Олимпийски игри.

 

Дъждът в Сочи спря и водата започна да се оттегля от наводнените райони, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. За половин денонощие - от снощи до обяд тази сутрин - в района на Сочи са паднали две месечни норми на валежи, съобщи Хидрометеорологичния център на Русия.

 

Припомняме, че руският черноморски курорт бе наводнен, а река Херота излезе от бреговете, временно бе затворено международното летище и гарата на Адлер. В Адлерския район и село Кудепста бе обявено извънредно положение.


Привечер обаче обстановката по пътищата започна да се нормализира. Последствията от наводнeнията в центъра на Сочи са ликвидирани, съобщиха от кметството. Летището и жп гарата в Сочи отново работят. В града се подготвя генерално почистване след обилните валежи.

 

На летището са въведени ограничения за приемане на самолети до 22 ч. московско време (и българско). Възстановява се електроподаването. Живеещите в някои от наводнените къщи имаха възможност да се върнат в жилищата, за да видят какви са щетите, съобщава ТАСС.

 

От министерството на извънредните ситуации съобщиха, че предупреждението за силна буря остава в сила и че има вероятност за нови валежи.