Според Найден Зеленогорски това не е справедливо спрямо цялото ни общество

 

Токът поскъпва, а служители в държавната енергетика "кретат" със средна заплата от 4300 лева. Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски повдигна този въпрос.

 

В "Здравей, България" той обясни, че това, което е искал да каже с тези числа, е, че когато се говори за българската енергетика и възможностите за оптимизиране на административните разходите, трябва да се обърне сериозно внимание и на възнагражденията.

 

"Важно е да направим съпоставката образование - здравеопазване - енергетика. Български лекар взима около 600-700 лева, а медицинска сестра – около 400 лева. Да не говорим за учителите, които трябва да образоват бъдещето на нацията”, аргументира се Зеленогорски, допълвайки, че това не е справедливо спрямо цялото ни общество

 

"Има постановление на Министерския съвет, с което са ограничени възнагражденията на шефовете, но не са ограничени тези на зам.-шефовете и директорите на дирекциите. Така се получава парадоксът шефът да получава много по-малко от заместниците си", уточни още Реформаторът.