Декор за сватбата ще бъде самата сцена

 

Необичайна обява за необичайна сватба. Пловдивската опера търси желаещи младоженци да сключат напълно безплатно граждански брак на Античния театър. Единственото условие е това да се случи на 16 юли по време на спектакъла „Любовен елексир“. 

 

Над 30 влюбени двойки вече са решили да си кажат заветното „Да“ на сцената на Античния театър. Като този важен момент от живота им ще стане част от сюжета на операта“Любовен елексир“, нещо което дълго ще помнят и за което дълго ще се говори.

 

Синхрон  Нина Найденова- директор на Държавна опера Пловдив
В самата опера“Любовен елексир“ се продават чувства и проблемът е там, че днес, в днешно време трудно можем да кажем тази дума“Обичам те!“. Някак си я спестяваме, а какво по-хубаво от това, когато изкуство, музика на едно историческо място, каквото е Античният театър да направят  заедно един празник на млади и влюбени, които много дълго време ще разказват за този ден.

 

Точно като един от главните герои в спектакъла, младоженците ще трябва да  съберат смелост да признаят любовта си публично. На сцената ще имат подкрепата на над 200 музиканти, певци и балет. Операта безплатно им осигурява песните, танците, виното, цялата организация, та дори и булчинската рокля.

 

Мария и Шевкет са една от двойките, готови да направят сватбата си необичайна. Двамата са заедно от година и все още са студенти. В общото бъдеще се виждат като семейство с две деца. Освен че организаторите ще поемат всички разходи по сватбата, влюбената двойка ще сключи граждански брак пред погледите на 2500 зрители.

 

Днес е последният срок за записването. Желащите двойки могат да направят това на "Фейсбук" страницата на операта. Една от тях ще бъде избрана за безплатната сватба.

 

Репортери: Благой Бекриев