Васил Иванов по следите на „богати на морал” градоначалници в бедна България.

 

Кметове с коли за стотици хиляди левове за сметка на данъкоплатците. Журналистът  Васил Иванов ттръгна по следите на „богати на морал” градоначалници в бедна България.

 

По света може да видите кмета на Лондон Борис Джонсън да кара колело в компанията на актьора и ексгубернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. Може да го видите на колело и с бившия кмет на Джакарта и настоящ президент на Индониезия Джоко Уидодо.
 
Кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде видян също да пътува и с метро, кметът на Рим Игнацио Марино - с колелото му, а на Мадрид Ана Ботела – в автобуса.


Същевременно кметовете на знайни и незнайни общини в България като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня, Балчик се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни. 


Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева, на община Венец - 139 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева. 
 
Пълен рекордьор обаче е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева. Мотивът му, за да я купи, е че за по-малко пари такъв автомобил не може да се намери, а кметът има нужда от представителен автомобил.

 

Само на 60 километра на север от Балчик, кметството на град Мангалия е закупило за градоначалника "Дачия" за 6 000 евро.  

 

Гледайте във видеото!