Всички информационни екрани на Терминал 2 не работят

Всички информационни екрани на Терминал 2 на летище София са повредени от неделя насам.  Хората се лутат, търсейки къде точно да чекират багажа си и от кой изход потегля самолетът им, съобщава "Труд".  

Още по темата

 

От време на време представители на различни авиокомпании се появяват в салона и викат на висок глас пътниците. Други предпочитат да лепят бележки по многобройните екрани, които вече трети ден не функционират. Има и пътници, които се ориентират от собствените си смартфони, тъй като полетната информация в сайта на летището работи. Тя обаче не показва гишетата за чекиране и номерата на изходите.

 

„Повредата е много голяма. В неделя изгоря сървърът на информационната система. В понеделник доставихме нов сървър, но свързването му ще отнеме време, тъй като полетната информация на летището е базирана на испанска информационна система и все още не можем да направим настройките", обясни пред изданието шефът на летище София Христо Щерионов. Той е обещал тази вечер да бъдат събрани всички налични свободни LCD екрани от стария терминал и да се поставят на възлови места на Терминал 2.  Засега не е ясно кога ще бъде свързана съществуващата информационна система.