Проект за 5 милиона лева се руши преди да е завършен

Над 5 милиона лева струва превръщането на пространството пред пещерата „Леденика" в атракцион. Докато се харчеха европейски пари за бутафорни фигури на приказни герои, пътят към пещерата продължаваше да се руши, а дупките да стават по-големи. Шофирането е изпитание на нервите и накрая на пътя ти се иска изобщо да не си тръгвал по него.

 

Пътят е ужасен от години и аз се чудя защо правят атракцион като няма път  до него”, коментира Калин, който беше довел гости от Димитровград, за да разгледат „Леденика”. Екип на Нова провери заедно с него в какво състояние са новите атракциони пред пещерата. Пейките там са италиански и всяка струва 2400 лева.  Някои от фигурите се рушат  още преди паркът да е завършен.

 

„Нищо не се свързва с Враца и са похарчени много пари”, коментира Калин. Единствената от фигурите, която би могла да се свърже с българското народно творчество е триглавата ламя.

 

Перлата в короната на проекта е входът на пещерата „Леденика”, който е направен от абсолютно естествен материал - стиропор.  Руски туристи дори помислиха входа за амфитеатър. Калин и неговите приятели пък са възхитени от идейния замисъл: „Не съм виждал никъде такова нещо. Невероятно е, много абстрактно”. Затова отива при кмета на Враца Николай Иванов, който оказва се е подписал документите за проекта. „Целият замисъл е на предишните”, коментира кметът на града Николай Иванов.  

 

Така, както винаги виновен за превръщането на природен парк „Леденика“ в бутафорен „Дисниленд“ няма. Хубавото е, че откакто е в този вид атракционът е привлякъл 5 пъти повече туристи. Само от началото на тази година, макар и с липсваща инфраструктура, паркът са разгледали 7500 туристи.