Дали те ще оттеглят подкрепата си за кабинета "Борисов" ще стане ясно в петък

Снимка: БГНЕС

 

 
Извънредна среща при премиера, заради ултиматума на Патриотичния фронт към правителството. Лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обсъдиха с премиера и представители на кабинета бъдещата си подкрепа за правителството на двучасова среща. Дали обаче те ще оттеглят подкрепата си за кабинета "Борисов", ще стане ясно утре.

 

Срокът, който дадоха на кабинета да изпълни седем условия, изтече вчера. Патриотичният фронт поиска промени в Изборния кодекс, свързани със задължителното гласуване, справяне с битовата престъпност, както и изграждане на защитни съоръжения по границата ни с Турция.

 

По думите на Симеонов са били разисквани седемте условия, които партията му е поставила на кабинета.


Каракачанов заяви, че са наясно с факта, че част от мерките не биха могли да бъдат взети веднага, но „ПФ иска да види действия по тях, като например по проблема с битовата престъпност”.


Сред останалите точки в списъка с условия на Патриотите са изграждане на защитни съоръжения по границите и промени в Изборния кодекс, свързани с активното гласуване и въвеждане на по-големи наказания за купуване и продаване на гласове.


Решението за това дали формацията ще остане зад гърба на управляващите ще бъде оповестено в петък.


В преговорите в четвъртък са участвали вътрешният министър Румяна Бъчварова, министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.