В понеделник се разрази плакатна война "за" и "против" съдебната реформа

 

Протест с искане за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и в защита на съдебната реформа ще се състои днес. Събитието започва тази вечер в 18:30 часа пред Съдебната палата. В социалните мрежи участие са заявили над 3000 души. В навечерието на протеста се разрази плакатна война "за" и "против" съдебната реформа.


След като първо се появиха плакати в подкрепа на конституционните промени за съдебна реформа с надпис "Търсят се 160 от 240", в понеделник центърът на София осъмна с контраплакати срещу „Протестна мрежа” и десни лидери. Повод за днешния протест е проверката на всички обществени поръчки в Министерството на правосъдието, която прокуратурата започна миналата седмица, след като се самосезира по публикация във в. "Труд", подписана от неизвестния Калоян Стоев.


Главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков обяви, че той е Калоян Стоев и писането под псевдоним било разпространено, за да се предпазят източниците на изданието. Днешният протест ще е поредният срещу прокуратурата в мандата на Сотир Цацаров.