Там работят 250 000 - 300 000 българи, които пращат пари у нас, заяви депутатът

„Чисто прагматично България е заинтересована от спасяването на Гърция, тъй като там официално работят 250 000 българи, неофициално – 300 000. Техните спестявания, техните пари отиват директно за социални нужди в България, директно в джобовете на българските пенсионери, на семействата на хората, които работят там”, заяви в предаването „Събуди се” депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев.

 

С подкрепянето на този заем, въпреки че няма да даваме пари, България ще покаже, че е солидарна с всички членки на Еврозоната и ЕС. 

 

Енчев и президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов отправиха сериозни критики към световните лидери за начина на справяне с Гръцката криза. 

 

Ако искаш да печелиш, трябва да рискуваш. А светът се подрежда по различен начин – едни печелят за сметка на риска на други. Това става световно устройство”, коментира Димитър Манолов. „Европа ще плаща това, че някой реши да спаси някакви банки, които са рискували неразумно, отпускайки заеми на Гърция”.

 

„Финансовият капитал управлява всичко”, допълни Малонов. 

 

Според Велизар Енчев на кредиторите не им трябват парите на Гърция, а недвижимите материални активи. Той прочете класация с 10 предложения на „Вашингтон таймс” на активите, които могат да бъдат приватизирани. Сред тях са минералните извори, летището в Атина, водоснабдяването и канализацията на Атина, бутиковите хотели, петролната компания, пощите, един стадион, електроснабдяването и др. 

 

И двамата гости се обединиха около позицията, че обикновеният грък не е виновен за случващото се. Освен това цитираха статистики, според които гърците работят повече от Германците. 

 

„Не ми харесва целенасочената омраза, която се подклажда от двете страни на границата”, заяви Димитър Манолов. 

 

Според Велизар Енчев целта на случващото се в Гърция е да бъде унизен премиерът Алексис Ципрас, свален от власт и в Гърция да бъде наложен десен режим.

 

Целия разговор гледайте във видеото!