Помните ли как се приготвя вкусна зимнина?

 

В сезона на приготвянето на зимнината група ентусиасти решиха да подобрят рекода за варене на лютеница на открито. Следващия месец в Копривщица те ще приготвят 1600 килограма вкусна домашна лютеница. Така ще подобрят със 100 килограма миналогодишния рекорд на Балканския полуостров. 

 

Генералната репетиция започна днес по обяд. Осигурени са общо 75 килограма сурови продукти, от които ще излязат около 50 килограма лютеница.

 

Майсторът на лютеницата Ангел Ангелов сподели, че за рекорда през септември тавата ще бъде 25 пъти по-голяма от сегашната.

 

"Диаметърът ѝ е 2 метра и тежи 278 килограма. В нея се събират четирима души и две манекенки", заяви шеговито той. 

 

Коя е най-голямата тънкост при приготвянето на домашна лютеница? Гледайте видеото!