Проектът струва 20 000 лв. на Столичната община, а осъществяването му отне две седмици.

Нов стрийт фитнес беше открит днес в градинката между блоковете 510 и 511 в столичния квартал „Овча Купел”, съобщава на страницата си във „Фейсбук” комитетът по инициативата „София – Европейска столица на спорта – 2018 г.”. 

 

Спортната площадка в сиво-оранжеви нюанси включва 6 фитнес сета, които още първия ден се огласиха от радостна детска глъч. 

 

Проектът струва 20 000 лв. на Столичната община, а осъществяването му отне две седмици. 

 

 „Това е поредното спортно съоръжение, което предоставя на софиянци нови възможности за активен начин на живот. Столична община вече откри 24 фитнес зони в междублоковите пространства. Поставени са и много нови стабилни маси за тенис в парковете, до края на годината предстои да бъдат монтирани още. Нека този кът се оглася постоянно от деца и спортуващи,“ каза по време на откриването общинският съветник Анатоли Илиев, който е секретар на Организационния комитет на „София– Европейска столица на спорта- 2018”.

 

Кметът на район „Овча купел“ Христина Семерджиева също изрази увереността си, че ще виждаме повече спортуващи на новата площадка и призова тя да бъде опазена и съхранена.

 

„Радостна съм, че хората в района имат още един кът за здраве и физическа активност”, каза г-жа Семерджиева.