Лошите условия в някои от стаите от УНСС обясняват с липсата на пари

 

В началото на академичната година десетки стаи в Студентския град в София са в ужасен вид. На повечето места е обновена само фасадата.

 

Когато третокурсникът Андрей влиза в 38-и блок заварва течове в банята и мухъл. Получава алергия и сам решава да ремонтира стаята си за собствена сметка.

 

В ужасно мизерна стая попада и наш зрител, студент от УНСС. Майката на второкурсника ни изпрати снимки в рубриката „Моята новина” и  определя мястото, където трябва да живее синът ѝ, като „гробница”. Вижте снимките ТУК

 

„През юли месец са прегледани 400 стаи от студентите. Няма да бъдат пуснати 35 или 36 стаи и ще бъдат ремонтирани”, обясни Иван Чавдаров, изпълнителен директор на „Студентски столове и общежития” в УНСС.

 

Лошите условия в някои от стаите от УНСС обясняват с липсата на пари, но уверяват, че алтернатива за студентите, класирани в неремонтирани стаи, има. „Ние сме казали, че всеки може да дойде на 24-и и 25-и септември да си смени стаята, но няма гаранция, че следващата стая ще бъде по-добра”, заяви Чавдаров.

 

Въпреки мизерията, мухъла и малкото лично пространство, животът на общежитие остава най-евтиния вариант за студентите. Затова старите рушащи се блокове, се пълнят всеки септември с надежда до следващата година видът им да е по-приветлив.