Борисов настоява за драстични мерки за спиране на убийствата по пътищата

 

Премиерът Бойко Борисов определи като недостатъчни предлаганите от МВР законови промени за спиране на нарушенията, които водят до тежки пътни инциденти. 

Още по темата


По време на заседанието на кабинета в сряда министър-председателят настоя за драстични мерки срещу убийствата на пътя. Сред тях трябвало да бъде и задържането на автомобилите на шофьорите, които грубо потъпкват правилата за движение.


Не може да продължава с това безогледно шофиране и неспазване на закона! Не може да се качваш пиян и това да не се води предумишлено убийство! Войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! Е тогава ние това не трябва ли да го изведем като закон, приоритет, парламентът и ние?”, коментира премиерът. И допълни: "Вече започвам да се замислям дали да правим нови булеварди и магистрали. Както ги пуснем - отидат и се преследват, карат нагло, брутално. Всяка сутрин помитат мантинелите. Виждате всеки ден – хиляди, хиляди километри подменихме мантинели и няма спирка. Чисто нови слагаме, на другата сутрин на пет места на Южната дъга – смазани”.

 

В крайна сметка министър-председателят възложи на правосъдния министър Христо Иванов да подготви законопроект с драстични мерки срещу войната на колела и да му го представи в понеделник.