Филмът е с премиера на 23 октомври

 

Носителят на "Оскар" Брадли Купър – самият той много запален любител-готвач, успява да се подготви за ролята си в "Повелителят на кухнята" само за месец. Филмът е с премиера на 23 октомври и събира на екран Алисия Викандер, Сиена Милър, Ума Търман, Ема Томпсън, Лили Джеймс, Джейми Дорнан, Даниел Брюл, Матю Рийс, Омар Си, Сара Грийн, Ричард Ранкин.

 

"Като дете готвех с баба си. Ние сме италианско семейство и готвенето е много важно за нас. Работил съм като помощник-сервитьор в гръцки ресторант и съм правил заготовките в италиански такъв по 11 часа на ден”, описва пътя си в света на храната Купър. 

 

Освен това през 2005 г. талантливият актьор влиза в кожата на лошото момче на кулинарията Антъни Бурдейн в ТВ сериала "Поверително от кухнята" по мемоарите на известния шеф-готвач. За да се превърне в готвач по пътя към своята трета "Мишлен" звезда, Брадли директно изучава професионалистите. 

 

"Образът на Адам Джоунс е събирателен между Маркъс Уеъринг, Гордън Рамзи и Марко Пиер Уайт. Малките неща, които Адам прави, движенията му всъщност са откраднати от тези тримата”, споделя актьорът. 

 

Уеъринг е специално привлечен към продукцията и създава всички рецепти, приготвени във филма, но за ролята на Адам Джоунс няма дубльор-готвач и всичко, което камерата показва, е лично приготвено от Брадли Купър. 

 

"Залогът е голям и всеки ден усещах върху себе си напрежението да се представя добре", разказва звездата.

 

След края на снимките на последните си филмови проекти Купър намира време и за почивка: "Готвя всеки ден. Аз съм от тези, които готвят с каквото намерят в хладилника. Скоро си направих и собствена градина. Сам си отглеждам зеленчуците. Изобщо такива... чичовски неща”.

 

В "Повелителят на кухнята” Адам Джоунс е истинска рокзвезда в света на кулинарията, който унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След като преживява личен катарзис и успява да загърби лошите навици, Адам се завръща в Лондон с намерението да възвърне предишните си позиции и да отвори топ ресторант, който да му донесе мечтаната трета звезда „Мишлен”. Режисьор на филма е Джон Уелс („У дома през август”), а сценарият е дело на Стивън Найт („На един черпак разстояние”).