Отговорът ще научите тази вечер в „Разследване” след централната емисия на Новините на Нова

Как се взима диплома за малко над 1000 лева, без да учиш? Отговорът на този въпрос разкрива журналистът Марин Николов в предаването „Разследване”  тази вечер след централната емисия на Новините на Нова.

Между 1100 и 1200 лева могат да се окажат напълно достатъчни, за да се сдобиете с диплома за средно образование и то без да учите и без да се явявате на изпити.  Екипът на „Разследване” засне със скрита камера как мъж получава оферта от директор на училище в Брацигово за диплома за основно образование за сумата от 1100 лева. Въпреки скритата камера, пред микрофона на Нова същият директор отрече да участва в подобни схеми.

 „Голяма чат от училищата записват хора над 16 години в така наречената „самостоятелна форма на обучение”. Оказва се, че именно там стават куп далавери”, разказа разследващият журналист Марин Николов в „Здравей, България”. „На мен ми се струва неадекватно и нелогично хора, които са призвани да учат хората да печелят пари, обещавайки им да не ги учат”, коментира Марин Николов. Той разказа, че е разговарял и с учители от други училища, които потвърждават, че ученици-фантоми има, но ги е страх да сигнализират и да съдействат.

Докъде се разпростира схемата за фалшиви дипломи, гледайте в „Разследване”  тази вечер след централната емисия на Новините на Нова.