Затвориха основни трасета у нас

 

Катастрофи заради мокрия път затвориха основни трасета у нас. Автомобил и камион се сблъскаха и блокираха Прохода на републиката, а катастрофа между четири коли спря движението между София и Велико Търново. 

 

Челен сблъсък стана в района на Килифаревския манастир. Само за седмица Проходът на Републиката беше затворен за твори път. Заради мокрия път шофьорът на колата губи управление и навлиза в насрещното платно. При удара пострадаха двама.

 

Тежка катастрофа без жертви блокира пътя от София към Велико Търново в района на село Микре. Пострадаха няколко души. Най-вероятно причината е мокра настилка и неправилно изпреварване.

 

В София пък тази сутрин придвижването от източната част на града към центъра се превърна в истински ад. В тунела между кварталите "Люлин" и "Западен парк" станаха два инцидента с общо четири автомобила. Дете и възрастен мъж се отърваха с леки наранявания. Движението остана затруднено за няколко часа, докато противопожарен екип изчисти разлятото по пътя гориво. По първоначални данни най-вероятно става дума за неправилно изпреварване от страна на един от автомобилите. 

 

От години тунелът е познат на шофьорите като "ускорителя", тъй като често там се развиват опасно високи скорости. И друга честа практика на това място е изпреварването по трамвайните релси - буквално в насрещното движение.

 

Междувременно новоремонтираният булевард "Цариградско шосе" пропадна. Мокрото време и неукрепен изкоп на частен строителен обект образуваха свлачище, което напука и пътната настилка. Локалното шосе към булеварда беше отцепено. Предстои укрепване, което ще е за сметка на строителя. От общината изпратиха екип да провери пропадането.