Миланов, популярен с прякора си Петното, е кандидат за общински съветник в родния си град Русе

След нападението над екип на Нова в Самоков, освен агресията на един вече неуспял кандидат за общински съветник Трайчо Василев–Пиже, лъсна и фактът, че чистото съдебно минало не е задължително условие за влизане в политиката и местната власт. 

Със седем присъди и основно образование Пиже показа мераци да кадрува в общинската политика. Оказа се, че той не е единственият кандидат с богата криминална биография, който се е запътил към общински пост. 

Бисер Миланов, популярен с прякора си Петното, е кандидат за общински съветник в родния си град Русе. Миланов доби медийна известност след дейното си участие в контрапротестите през 2013 година в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Беше арестуван многократно, включително и за нападение над журналисти, за което тече съдебен процес. 

Още по темата

Бисер Миланов е главен герой в протестите през 2013 година. Той и момчета с качулки около него подкрепят кабинета „Орешарски”, за което са спонсорирани от лидера на „България без цензура” Николай Бареков. Признава го самият Миланов. Признава и, че е лежал девет години в затворите основно за кражби и хулигански прояви. Прекрачва закона още като дете. Краде от магазина каси с шишета

Днес Миланов е независим кандидат за общински съветник в Русе. Броени дни преди вота го срещаме на прясно асфалтираната улица пред блока му. Написал писмо на кмета на града, че иска да я асфалтират и кметът откликнал.

„В петък следобед му занесохме писмото, в понеделник дойдоха със съобщението, че ще асфалтират”, разказва Миланов.

Може би и затова някои от комшиите му вече са сигурни, че ще дадат гласа си за него. Други съседи бягат от камерите и на въпрос ще гласуват ли за Миланов, не са сигурни. 

Миланов ни кани в дома си, за да ни разкаже за бъдещата му роля на общественик. Признава, че само на протести е арестуван 30 пъти.

За първи път престъпва закона през 1988. Казва, че старшина го пребива в казармата. 

„Ако искате по някакъв начин да ме изкарате престъпник в обществото, заповядайте. Те друго, освен че съм престъпник, не съм чул, те просто друго нямат. Такива будни хора като мен още от деца ги правят престъпници, слагат им прякори”, разказва Бисер Миланов. 

Прякорът на Миланов е Петното. И той не го обича.

Така и не завършва средното си образование. През 1990 излиза от затвора и заминава за Австрия.

Запитан как се прехранва, Миланов обясни, че майка му работи в чужбина и му праща пари. А и майката на сина му също пращала пари. 

„И приятели, помагат ми за това, което върша. Единият има бензиностанция, наля ми онзи ден нафта”, заявява Миланов. 

Скъпият джип му е подарък. Казва, че не работи заради ниските заплати у нас.

„Какво да работя, няма да работя, няма да работя тук, аз няма да работя за 300 лева”, заявява Миланов.

Като престъпници той определя и журналистите, които нападна пред дома си. Те бяха там, за да го питат защо не си плаща съвестно наема.

„Аз казах и в съдебната зала, ако знаех, че са журналисти, щях да затворя вратата и да ги убия от бой”, заяви Бисер Миланов. 

Заради справедливостта твърди, че се е запътил към креслото на общински съветник.

„Човек трябва да бъде силен и да има позиции и лостове, да ми обърнат внимание. Аз ще реша всички проблеми. Ще накарам институциите да работят”, заявява кандидат-общинарят. 

Твърди, че няма да се поддаде на задкулисни игри. А след като накара институциите да работят, Миланов планира да се отдаде на хобито си.

„Когато дойде време, ще стана и художник”, заявява Бисер Миланов.