"Трябва да му благодаря, че той коментира това, което казвам", заяви премиерът

 

Премиерът Бойко Борисов коментира в Турция изказването на руския външен министър Сергей Лавров, който заяви, че той трябва да се срамува пред избирателите си заради твърденията, че е спрял съвместните с Русия енергийни проекти в интерес на САЩ.

 

"Трябва да му благодаря, че той коментира това, което казвам. Не го прави често, но аз много ценя неговото мнение, защото е един много добър дипломат. Невинаги е прав обаче”, заяви Борисов.

 

"Дадох пример с моето изказване пред американската камара за 20-годишнината й, че американският бизнес трябва да бъде за пример и да не се допускат корупционни схеми, които са допускани в проекти, които аз многократно съм казвал. И самият проект "Белене" беше заченат по такъв корупционен начин. Никой не го е отрекъл до ден-днешен”, коментира още премиерът.

 

"Така, че с цялото ми уважение към тях - да слушат по-внимателно какво съм казал”, добави Борисов

 

Той отбеляза, че в България неговото изказване се тълкува като нахокване на американците, а в Русия – по друг начин. 

 

"Всеки за вътрешнополитическа консумация може да го използва както иска. Аз съм бил честен към избирателите. Те са ме избирали за това, че независимо дали към американци или руснаци, когато има нещо нередно, аз го казвам”, каза още Бойко Борисов.